nedelja, 24. februar 2019.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
-6°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 62%
Brzina vetra: 1 m/s ZSZ
 

Ravi Prakaš Budania: Tehnologija i biznis ne znaju za granice

Ravi Prakaš Budania: Tehnologija i biznis ne znaju za granice

U našem gradu je ovih dana boravio IT inženjer Ravi Prakaš Budania, generalni direktor kompanije Corbit Global Solution, koji je započeo saradnju sa jednom kruševačkom kompanijom. U planu je da uskoro, posle matične u Indiji i novotvorene u Dubaiju, kompaniju za posebna softvereska rešenja namenjena globalnom tržištu pokrene i u Srbiji.

21. vek je vek tehnologija. A one ne znaju za granice. Tako je i vrhunski IT inženjer Ravi Prakaš Budania, generalni direktor  kompanije Corbit Global Solution koja radi softverska rešenja za naručioce iz celog sveta, započeo saradnju sa jednom kruševačkom kompanijom, zahvaljujći kojoj je došao i u naš grad.

Nedavno je posle svoje matične zemlje, Radžistana, kompaniju otvoriio i u Dubaiju, a u planu je da tako nešto učini u Srbiji, videći u tome priliku za razvoj novih poslovnih mogućnosti.

Grad iz koga dolazi Ravi dolazi je Džajpur, poznat i kao ružičasti grad – što simbolizuje njegovo gostoprimstvo – maharadža Man Sing II je 1876. naredio da se, u čast dolaska princa od Velsa, svaka kuća okreči upravo ovom bojom i od tada se čuva se autentični roze izgled ovog grada.

Indija je poznata i kao zemlja vrhunskih IT stručnjaka – procenjuje se da ih je u Silikonskoj dolini bar polovina iz ove zemlje. Ravi je upravo primer mladog uspešnog čoveka koji sa saradnicima osmišljava najsofistiranija softverska rešenja, koja će primenu sada imati i u našem gradu, za koji ima samo reči hvale.

Na Televiziji Kruševac emitovana je i šira verzija razgovora sa ovim IT stručnjakom, a ovde možete pogledati prilog rađen za naš informativni program.

Povezano