nedelja, 24. februar 2019.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
-6°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 73%
Brzina vetra: 2 m/s J
 

Na području Rasinskog okruga nije bilo većih posledica padavina koje su zahvatile Srbiju

Na području Rasinskog okruga nije bilo većih posledica padavina koje su zahvatile Srbiju

U odnosu na Zapadnu Srbiju, na području Rasinskog upravnog okruga nije bilo većih posledica padavina koje su zahvatile Srbiju.

Štetu su izazlavale gradonosne padavine, došlo je i do prekida putne infrastrukture, a trenutno je problem nemogućnost da se obavi kvalitetna žetva pšenice koja treba da bude u punom jeku, ističe načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić.

Ubrazano sa radi na sanaciji dva manja mosta u Velikom Šiljegovcu, oštećenja useva gradom su od 40 do 70 odsto prema preliminarnim procenama u selima Žabare i Trebotin, gde su gradonosni oblaci zahvatili oko 150 hektara.

Na području opštine Ćićevac ima odrona na putnim pravcima Mojsinje – Trubarevo i  Stevanac – Braljina, koji se trenutno saniraju.

U Varvarinu nije bilo gradonosnih oblaka ni odrona, ali je žetva pšenice koju je nemoguće kvalitetno uraditi probelem.

U ataru sela Ploče na području opštine Aleksandrovac bilo je ozbiljnijih gradonosnih padavina i nešto manjih u Ljubincima i Parčinu.

U Brusu je bilo štete od grada, dok na području Trstenika vodostaj Zapadne Morave predstavlja eventualni problem.

Članovi opštinskih, gradskog i okružnog Štaba za vanredne situacije u stalnom su dežurstvu, a radi se na iznalaženju načina da se šteta nadoknadi svima koji su je pretrpeli.

Povezano