utorak, 22. januar 2019.

Kruševac
utorak
Naleti vetra.
Naleti vetra.
1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

Problemi stanara trinaestospratnice u Ulici Kraljevića Marka zbog prokišnjavanja

Problemi stanara trinaestospratnice u Ulici Kraljevića Marka zbog prokišnjavanja

Trinaestospratnica u Ulici Kraljevića Marka, odnosno kula 5, jedna je od zgrada u kojoj zbog prokišnjavanja imaju velike probleme.

Voda ulazi kroz otvore za liftove i kroz zajedničku prostoriju i dolazi do šestog sprata. Ova zgrada prokišnjava već 10 godina navodi licencirani upravnik Dragana Antonijević.

U toku je prikupljanje novca koje vlasnici stanova daju za hidro izolaciju a Gradska uprava odobrila je izvođenje radova. Iznos avansa za hidroizolaciju ugroženog dela krova je 400 hiljada dinara, celokupan iznos je 600 hiljada.

Upravnica zgrade kaže da još ni jednu radu za izvođenje radova nisu uplatili vlasnici dva stana u ovoj zgradi, sa kojima problem pokušava da reši. Ukoliko to ne urodi plodom, naplata će biti regulisana prinudno putem izvršitelja. Na stasnarsku solidarnost6 u ovoj zgradi se mne može osloniti.

Upravnica zgrade očekuje da se radovi realizuju sledeće nedelje a prema najavama izvođača hidro izolacija biće završena za 4 dana. To će omogućiti da zgrada ne prokišnjava desetak godina, dok bi zamena krova dugoročno rešila problem.

Vlasnici stanova su istovremeno i vlasnici zajedničkog prostora, a za investiciono održavnje, u skladu sa Zakonom koji se primenjuje od 2017. moguće je da skupština stanara dobije kredit.

Povezano