ponedeljak, 8. mart 2021.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
-3°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Akademija Foruma žena Gradskog odbora SPS-a u kruševačkom Kulturnoim centru

Akademija  Foruma žena Gradskog odbora SPS-a u kruševačkom Kulturnoim centru

Forum žena Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije, povodom obeležavanja devet godina od osnivanja, upriličio Svečananu akademiju u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac.

Pre 9 godina žene Gradskog odbora SPS-a Kruševac među prvima, u političkom miljeu, su se okupile, obnovile i započele aktivnosti u okviru Foruma žena. Pokrenule su humanitarne aktivnosti, na kojima su i bazirale svoje delovanje, usmerene ka najosetljivijijim slojevima društva – ženama i deci, kaže predsednica Foruma žena u Kruševcu Jelena Đorđević.

U okviru Forumažena oformljeno je i Udruženje „Majka Jevrosima“ i istoimeni hor. Prikupljena sredstva u okviru svog delovanja usmerile su ka deci u Specijalnoj školi i kroz donacije Opštoj bolnici u Kruševcu.

Devetogodišnjicu delovanja žene SPS-a obeležile su svečanom akademijom u Beloj sali KCK-a. Nastupio je Hor „Majka Jevrosima“ i gosti, kruševački pesnici. Među brojnim zvanicama gosti su bili i predstavnici drugih humanitarnih udruženja iz Srbije sa kojima Forum žena SPS-a Kruševca sarađuje.

 

Povezano