četvrtak, 24. januar 2019.

Kruševac
četvrtak
Sneg.
Sneg.
1°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 3 m/s Z
 

Osnovci iz nemačkog grada Štegon u poseti Kruševcu i školi „Vuk Karadžić“

Osnovci iz nemačkog grada Štegon u poseti Kruševcu i školi „Vuk Karadžić“

Trinaestoro učenika geografske sekcije srednje škole iz nemačkog grada Štegen, u blizini Frajburga, i njihovo dvoje nastavnika u poseti su Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i Gradu Kruševcu. 

Poseta se realizuje u okviru projekta koji je podržan od strane Razvojne agencije Srbije, a mladi gosti iz Nemačke danas su posetili zgradu Gradske uprave.

U ime Gradske uprave, grupu nemačkih srednjoškolaca i njihove nastavnike, pozdravila je i poželela im dobrodošlicu pomoćnica gradonačelnika za društvene delatnosti Jelena Milanović.  Srednjoškolci iz nemačkog grada Štegena su u trodnevnoj poseti Osnovnoj školi Vuk Karadžić i Udruženju Razvojni centar Srbije. Poseta se realizuje u okviru projekta koji je podržan od strane Razvojne agencije Srbije, a tokom boravka u našem gradu, mladi gosti iz Nemačke upoznaće se sa kulturno-istorijskim znamenitostima Kruševca.

Prenoseći utiske o gostima iz Nemačke, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Dragomir Aleksić kaže da su vidno iznenađeni dočekom i našim gostoprimstvom.

Nastavnik mladih gostiju iz Nemačke, Stefan Grabisna kaže da su impresionirani našim gradom. Sviđa mu se Osnovna škola „Vuk Karadžić“ i ljubaznost domaćina.

=Divni ljudi se ovde brinu o nama. Osećamo se kao kod kuće. Takođe, uživali smo u gradskom muzeju gde je prikazana vaša bogata istorija. Upoznati smo i sa vašim bogatim umetničkim nasleđem. Zaista smo impresionirani sa onim što vidimo u Kruševcu.“

Od svih gradova na Balkanu, gosti iz Nemačke izabrali su da posete samo Kruševac, a posle boravka u našem gradu, odlaze u Istanbul.

Povezano