ponedeljak, 29. novembar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
5°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 85%
Brzina vetra: 1 m/s SZ
 

Preraspodela odeljenja i Uputstvo Ministarstva prosvete

Preraspodela odeljenja  i Uputstvo Ministarstva prosvete

Juče se redakciji Radio Televizije Kruševac obratilo više uznemirenih roditelja đaka osnovne škole „Nada Popović“  zbog preraspodele odeljenja 5. razreda. Tragom ove informacije potražili smo odgovore od nadležnih – od direktora ove škole i načelnika Školske uprave Kruševac.

Stručno upustvo Ministarstva prosvete kaže da se broj odeljenja određenog razreda određuje brojem učenika koji pohađaju taj razred. Po propisima broj đaka u razredu je 30, i škola na osnovu toga formira odeljenja. U Osnovnoj školi „Nada Popović“ je na  početku ove školske godine formirano 7 odeljenja 5. razreda iako je broj učenika  bio manji od propisanog. Zato je moralo doći do smanjenja broja odeljenja. Najveću zabunu kod roditelja i dece je unelo to što je do toga došlo nakon početka školske godine. Odgovore smo potražili od direktora ove škole Jelene Ivanović  i načelnika Školske uprave Kruševac Zorana Askovića.

U ovom trenutku roditeljska briga je po strani ostavila pitanje da je ova situacija dovela do toga da neki nastavnici u „Nadi Popović“ budu tehnološki višak.

Direktorka OŠ „Nada Popović“ Jelene Ivanović kaže da su u školi spremni da uvaže zahteve roditelja i dece kako bi se prevazišla nastala situacija. Sinoć su održani roditeljski sastanci u starom sastavu i Savet roditelja, a za večeras su zakazani roditeljski sastanci novoformiranih odeljenja.

Rukovodstvo škole veruje da ova situacija neće uticati na to da se poverenje roditelja u školu poljulja.

 

Povezano