četvrtak, 24. januar 2019.

Kruševac
četvrtak
Naleti vetra.
Naleti vetra.
0°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 79%
Brzina vetra: 6 m/s SZ
 

Likovni radovi učenika OŠ“Branko Radičević“ za festival „Planet art“

Likovni radovi učenika OŠ“Branko Radičević“ za festival „Planet art“

Osnovna škola „Branko Radičević“ je u saradnji sa školom kulture u gradu Molde iz Norveške sprovodi projekat koji se tiče razmene kulture dve zemlje. Učenici od petog do osmog razreda trude se da svoju zemlju prikažu na najlepši način. 

Inicijativa za otvaranje dečjeg festivala je potekla od same škole kulture u Moldeu. Učenici Osnovne škole „Branko Radičević“ će na pomenutom festivalu osim iz kulture, imati učešća i u drugim oblastima. Oni su sa nastavnikom likovnog već započeli svoje unikatne likovne radove.

Učenici drugog razreda osnovne škole svojim nošnjama i kostimima stavili akcenat na tradiciju i istoriju srpskog naroda koju su približili svojimm vršnjacima iz ove daleke zemlje

Norvežani sa druge strane planete u najboljem svetlu putem skajpa prikazuju svoje kulturne osobenosti. Festival planet art obuhvata sedam škola iz Norvešeke i jednu iz Evrope, ovoga puta Srbije. Finalna izložba forografija, radova kruševačkih osnovaca biće održana u nedelju u gradu iz koga je ideja i potekla, Moldeu.

Povezano