nedelja, 24. februar 2019.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
-6°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 62%
Brzina vetra: 1 m/s ZSZ
 

Vakcine protiv sezonskog gripa do kraja nedelje biće u svim zavodima za javno zdravlje širom Srbije

Vakcine protiv sezonskog gripa  do kraja nedelje biće u svim zavodima za javno zdravlje širom Srbije

Vakcine protiv sezonskog gripa  do kraja nedelje biće u svim Zavodima za javno zdravlje širom Srbije, odakle će se distribuirati Domovima zdravlja, ambulantama, dispanzerima i bolnicama.

Rasinski okrug prošle godine trebovao je 9200 doza i odziv na vakcinaciju je bio zadovoljavajući, naglasio je direktor kruševačkog Zadoda epidemiolog doktor Dragoljub Vuksanović.

Ovu vakcinu treba da prime stariji od 65 godina, hronični pacijenti, gojazni, zdravstveni radnici i oni koji spadaju u rizično zdravstvene grupe.

U  Zavod za javno zdravlje Kruševac prošle nedelje stiglo je tri hiljade doza MMR vakcina,  što je dovoljno za vakcinaciju dece u drugoj i sedmoj godini, kao i za preporučenu vakcinaciju zdravstvenih radnika i onih koji su u stalnom kontaktu sa decom.

Podsećamo da je prošle godine na teritoriji naše države od malih boginja obolelo 6 hiljada ljudi, a 15 preminulo,a  uglavnom su oboleli bili nevakcinisani ili oni sa nepoznatim vakcinalnim statusom. MMR  vakcina štiti od malih boginja, rubeole i zaušaka.

Povezano