nedelja, 24. februar 2019.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
-6°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 62%
Brzina vetra: 1 m/s ZSZ
 

Kruševački Poljoprivredni fakultet zvanično dobio dozvolu za rad

Kruševački Poljoprivredni fakultet zvanično dobio dozvolu za rad

Potpisom ministra prosvete Mladena Šarčevića, kruševački Poljoprivredni fakultet zvanično je dobio dozvolu za rad, a pratećim dokumentom i pravo da upiše 105 studenata na tri studijske grupe. Prema rečima dekana Ivana Filipovića kroz dva dana u dnevnim novinama biće objavljen konkurs za upis, a studenti će prijemni polagatu u utorak 16. oktobra.

Inicijativu da Kruševac dobije državni fakultet pokrenuo je Bratislav Gašić u vreme kada je bio na mestu gradonačelnika. Juče je Poljoprivredni fakultet u Kruševcu dobio dozvolu za rad, odnosno odobrenje za upis prve generacije studenata.

Na tri studijska programa – povrtarstvo i ratarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo i stočarstvo biće upisano 105 studenata, 75 na budžetu i 30 samofinansirajućih odnosno po 25 budžetski i 10 samofinansirajućih studenata kojima će školarina na osnovu odluke Privremenog saveta Niškog univerziteta iznositi 60 hiljada dinara i moći će da se plati u četiri rate.

Akademska  2018 -2019. godina je  počela, a buduće studetne Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu u narednih 10 dana očekuje veliki broj aktivnosti na osnovu konkursa koji će, prema rečima dekana Ivana Filipovića,  u dnevnim novinama i na sajtu fakulteta biti objavljen sutra, 11. oktobra.

Prijem dokumentacije je od petka 12. oktobra, 16. je polaganje oba prijemna ispita, odnosno testa opšte kulture i informisanosti i predmeta po izboru biologije ili hemije. U sredu 17. je objavljivanje preliminarnih rezultata, četrvrtak 18. je dan zaprigovore, žalbe i uvid u testove i objavljivanje rang liste, 19. je upis  studenata a nastava na prvom državnom fakultetu u Kruševcu trebalo bi da počne u ponedeljak 22. oktobra.

 

Studenti koji su upisani na iste ili srodne fakultete u Srbiji, prema rečima Filipovića moći će da školovanje nastave na kruševačkom Poljoprivrednom fakultetu

 

Nastava na prvom, kruševačkom državnom fakultetu počeće 22. oktobra.

 

Povezano