četvrtak, 24. januar 2019.

Kruševac
četvrtak
Sneg.
Sneg.
1°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 3 m/s Z
 

Kapi „pilokarpi“ (miokaprin) proizvodi od nedavno kruševačka laboratorija apoteke „Zdravlje“

Kapi „pilokarpi“ (miokaprin) proizvodi od nedavno kruševačka laboratorija apoteke „Zdravlje“

Kapi za oči pilokarpi, nekadašnji fabrički naziv miokarpin, za lečenje očnog pritiska, nakon duže pauze, sada se mogu nabaviti i u Rasinskom okrugu, zahvaljujući Laboratoriji za izradu magistralnih preparata i proizvoda apoteke Zdravlje, Zdravstvene ustanove „Apoteka“ Kruševac, potvrdila nam je načelnica ove apoteke u Dijagnostičkom centru, magistar farmacije Ivana Milanović.  

Uprkos velikoj potražnji i interesovanju sugrađana, ovih kapi, nije ih bilo u prodaji poslednjih 5,6 meseci, saznajemo od načelnice ove apoteke u Dijagnostičkom centru Ivane Milanović.

Pored ovih kapi, u laboratoriji apoteke „Zdravlje“, kao i ostalim laboratorijama kruševačke Apotekarske ustanove, izrađuju se i drugi proizvodi kojih nema na tržištu, pod drugim nazivom, a koje su ranije proizvodile fabrike, koje su u međuvremenu prestale sa radom, ili su preparati izgubili registraciju u Srbiji, istakla je Milanović.

Inače, svi sterilni preparati za oči, neophodni za nesmetan rad očnog odeljenja Opšte bolnice Kruševac, proizvode se upravo u laboratoriji apoteke „Zdravlje“.

Povezano