utorak, 14. jul 2020.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 61%
Brzina vetra: 2 m/s SZ
 

Povećane uplate na ime boravišne takse u budžet Grada Kruševca

Povećane uplate na ime boravišne takse u budžet Grada Kruševca

Na ime boravišne takse u prvih deset meseci u budžet Grada Kruševca uplaćeno je 11 odsto sredstava više, nego za isti period prethodne godine.

Najveće povećanje u procentima, kada je boravišna taksa u pitanju beleži Grad Kruševac, oko 31 odsto, a značajan rast u odnosu na prethodnu godinu ima i privatni smeštaj u Ribarskoj Banji sa oko 7 odsto i u Specijalnoj bolnici Ribarska Banja sa  0,7procenata, naglasila je  direktorka Turističke Organizacije  Grada Kruševca Suzana Milosavljević.

Promotivne aktivnosti Turističke organizacije Kruševac na brojnim sajmovima, manifestacijama i festivalima rezultat su povećanja boravišne takse, a Grad Kruševac kategorisan je turističkim mestom druge kategorije, što znači da je svrstan u red uređenih turističkih destinacija, uz naglašeno mesto na turističkoj mapi Srbije.

U prilog ovome ide i akcija Ministatsrva trgovine, turizma i telekomunikacija, koja četvrtu godinu za redom omogućava određenim kategorijama stanovništva korišćenje vaučera u iznosu od 5 hiljada dinara za plaćanje usluga smeštaja.

Povezano