četvrtak, 24. januar 2019.

Kruševac
četvrtak
Sneg.
Sneg.
1°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 3 m/s Z
 

Novi krug programa Prekvalifikacija za IT i to za kandidate koji su zaposleni

Novi krug programa Prekvalifikacija za IT i to za kandidate koji su zaposleni

Foto: Pixabay

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj, raspisala je danas novi krug programa Prekvalifikacija za IT i to za kandidate koji su zaposleni.

Za razliku od sličnog kruga koji je ove godine organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje i koja se odnosila na nezaposlene kandidate, ovaj krug prekvalifikacija odnosi se samo na zaposlene i to one kandidate koji nisu na IT pozicijama ili nisu završili neki od IT smerova na fakultetima.

Ovo je nastavak uspešnog programa u okviru koga je do sada obučeno 800 polaznika, sa ciljem da kao budući junior programeri lakše pronađu posao u IT sektoru.

Program je pokrenut na predlog Ministarskog saveta za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojim predsedava predsednica Vlade RS Ana Brnabić.

Testiranje prijavljenih kandidata biće organizovano početkom decembra, a test će meriti sposobnost kandidata da se brzo prilagode i uče. Krajnji rok za prijavu kandidata je 20. novembar, a prijave se mogu podneti elektronski preko sajta itobuke.rs.

Povezano