subota, 4. decembar 2021.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
2°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 3 m/s ZJZ
 

Energenata dovoljno, a malobrojne škole i predškolske ustanove u Rasinskom okrugu imaju probleme sa grejanjem

Energenata dovoljno, a malobrojne škole i predškolske ustanove u Rasinskom okrugu imaju probleme sa grejanjem

Za ovu grejnu sezonu energenti su obezbeđeni na vreme, a od 58 ustanova u Rasinskom okrugu u nekoliko ima problema sa grejanjem i u toku je njihovo rešavanje.

U izdvojenim odeljenjima Osnovne škole Stanislav Binički u Kukljinu i Šancu rešava se problem dimnjaka, dok su u matičnoj školi dodavanjem grejnih tela stvoreni uslovi da sve učionice budu tople.  I u Školi Veselin Nikolić radi se na stvaranju uslova da fiskulturna sala i dve učionice dobiju bolje grejenje, ističe načelnik Školske uprave Zoran Asković.

Problemi sa grejanjem rešavaju se i u Hemojskoj i Prvoj tehničkoj školi, u Parunovcu  gde je kotao dotrajao, dok je u vrtiću Neven Predškolske ustanove Nata Veljković protok vode slab, a radnici Gradske toplane rade na sanaciji.

Gimnazija Vuk Kardžić u Trsteniku priključena je na gradsko grejanje, a rešava se problem i u fiskulturnoj sali Škole Živadin Apostolović. U Brusu je sistem za grejanje dobar i u osnovnim i srednjim školama.

Inače, u skladu sa novim zakonom predviđeno je da direktori škola polažu ispit za licencu. Na obuku su prvo pozvani direktori koji su na eksternom ocenjivanju dobili četvorku kao najvišu ocenu, zatim slede oni sa nižim ocenama. Načelnik Asković očekuje da će u 2019. većina direktora položiti ispit za licencu.

Povezano