nedelja, 24. februar 2019.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
-6°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 62%
Brzina vetra: 1 m/s ZSZ
 

Sastanak u Regionalnoj privrednoj komori o planu upisa u Prvu tehničku školu

Sastanak u Regionalnoj privrednoj komori o planu upisa u Prvu tehničku školu

U Regionalnoj privrednoj komori Kruševac održan konsultativni sastanak Prve tehničke škole i predstavnika privrede vezano za plan upisa za narednu školsku  godinu, obrazovnih profila koje školuje ova škola.

Sastanak su organizovali Školska uprava Kruševac i Regionalna privredna komora.

Prva tehnička škola je već dve godine školuje obrazovni profil – mehaničar motornih vozila kaže direktor ove škole Bratislav Pešić.

Privredi je ponuđen i novi profil- mehatroničar.

Konsultativnom sastanku prisustvovali su privrednici 14. oktobra, Henkela, FAM-a, Trajal Korporacije, Kuper tajera, Kromberg i Šuberta, Rubina, Arome i Dunipaka. Od prošle godine se krenulo sa ovakvim aktivnostima gde se privreda konsultuje o planu upisa i školovanju kadrova koji su im potrebni. Za sutra je zakazan sastanak predstavnika tekstilne industrije, a obrazovne profile predstaviće kruševačka Politehnička škola, koja je takođe već uključena u sistem dualnog obrazovanja.

Završni sastanak sa svim srednjim školama i privredom grada za plan upisa za narednu školsku godinu, organizovaće  Školska uprava Kruševac u saradnji sa Privrednom komorom, krajem januara.

Povezano