nedelja, 24. februar 2019.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
-6°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 73%
Brzina vetra: 2 m/s J
 

Javni poziv za najuspešnije privrednice grada Kruševca

Javni poziv za najuspešnije privrednice grada Kruševca

Grad Kruševac i lokalni Savet za rodnu ravnopravnost raspisali su javni poziv za izbor najuspešnije privrednice grada Kruševca, preduzeća koje zapošljava veliki broj žena i privrednice koja se bavi netipičnim zanimanjem. Javni poziv je otvoren do 14. decembra.  

Sa ciljem osnaživanja žena sa seoskog područja za otpočinjanje sopstvenog posla, kroz unapređenje znanja i veština pokretnih za pokretanje i vođenje sopstvenog biznisa, grad Kruševac i lokalni Savet za rodnu ravnopravnost realizuju projekat Uključi se, iskoristi šansu -novim znanjima i veštinama do boljeg života žena sa ruralnog područja grada Kruševca. Projekat podrazumeva realizovanje osnovne obuke za rad na računaru za 150 žena i obuke za pisanje poslovnog plana kao i promociju ženskog preduzetništva.

Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost , podržava projekat u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Republčike Srbije i uz finasnsijslku podršku Rvropske unije u okviru projekta Ključni koreaci ka ropdnoj ravnopravnosti. Kroz ovaj projekat unapređuje se položaj žena u lokalnim zajednicama i podržavaju mehanizmi za rodnu ravnopravnost u relaizaciji lokalnih akcionih planova za rodnu ravnopravnost.

Javni poziov se odnosi na privednice koje posluju najmanje 5 godina i imaju registrovano poslovno sedište na teritoriji grada Kruševca, preduzeća koja zapošljavaju veliki broj žena, i privrednice koje se nbave zanimanjem koje nije karakteristično za žene.

Projava sa pretećom dokumentacijom preporučeno poštom ili preko posarnice grafdske uprave. Javni poziv je otvoren do 14. decembra. Zahtev se podnosi na propisenom obrascu koji se može dobiti u kancelariji broj 46 gradske uprave ili preuzeti na sajtu www.krusevac.rs.

Povezano