ponedeljak, 24. jun 2019.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
26°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 68%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Kruševački sportisti 2018. godine: Aleksa Vukanović, Maja Milosavljević i FK Trajal

Kruševački sportisti 2018. godine: Aleksa Vukanović, Maja Milosavljević i FK Trajal

Sinoć je u Velikoj sali Narodnog muzeja upriličena svečanost, na kojoj su dodeljena priznanja sportistima koji su u izboru Spotskog saveza Grada Kruševca obeležili 2018. godinu.

Fudbaler Napretka Aleksa Vukanović i po drugi put Maja Milosavljević, članica Planinarskog kluba Jastrebac i ARK Maratonac, izabrani su za najbolje među pojedincima, dok je priznanje za najbolju ekipu pripalo Fudbalskom klubu Trajal, članu Prve lige.

Nagrada za životno delo je pripala teniskom treneru Željku Miladinoviću.

Najbolji trener je šef struke FK Napredak Milorad Kosanović, a najbolja mlada ekipa Stonoteniski klub Napad.

Najbolji pionir je Lazar Simić iz Karate kluba „Kruševac“; pionirka – Anja Nedeljković (Atletski klub „Kruševac); dok je najbolji junior Lazar Krstić iz Plivačkog kluba “Rasina”. Nekoliko priznanja pripalo je članovima badminton kluba „Zmajevi“ – za najboljeg kadeta proglašen je Sergej Lukić, kadetkinju Sara Lončar i juniorku Marija Sudimac.

Nagradu za doprinos razvoju sporta dobio je Grad Kruševac, a primila ju je gradonačelnica Jasmina Palurović. Nagrada za posebno ostvarene rezultate pripala je Sportskom društvu Palestra, dok je najuspešniji sportista sa invaliditetom kuglašica Snežana Radović.

Povezano