sreda, 26. jun 2019.

Kruševac
sreda
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
29°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 48%
Brzina vetra: 2 m/s JI
 

Dobra 2018. godina i povećanje budžeta za poljoprivredu u 2019. godini za pet miliona dinara

Dobra 2018. godina i povećanje budžeta za poljoprivredu u 2019. godini za pet miliona dinara

-Zadovoljan sam realizacijom planiranog, naglasio je pomoćnik gradonačelnice za poljoprivredu Marko Milojević sumirajući rezultate u 2018.godini.

Uz čestitke upućene za božićne i novogodišnje praznike, Milojević je još dodao, da će budžet za poljoprivredu u Novoj 2019. biti uvećan za 5 miliona dinara.

U protekloj godini, za potrebe razvoja i unapređenja poljoprivrede, iz budžeta Grada KŠ-a, izdvojeno je 30 miliona dinara. Utrošak je skoro 100 odsto, što potvrđuje , da su podsticajne mere bile upravo po meri, odnosno, potrebama poljoprivrednih proizvođača, napominje pomoćnik gradonačelnica za poljoprivredu Marko Milojević, sumirajući rezultate iz prethodne godine.

U poslednjih nekoliko godina, a što je potvrdila i prethodna, po interesovanju prizvođača, posebno se izdvojila mera za nabavku nove opreme i poljomehanizacije.

U 2018., Grad je izdvojio i 10 miliona dinara za nekategorisane puteve. Takođe, uspešno je realizovan još 1 Poljoprivredni sajam, u sklopu kojeg je održana i Regionalna stočarska izložba.

 

 

Povezano