sreda, 29. maj 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed
Impresum / O nama

IMPRESUM


Naziv medija: Portal RTK (www.rtk.rs)

Izdavač: Radio Televizija Kruševac d.o.o. Kruševac, Trg kosovskih junaka, 6/IV, 37000 Kruševac

Adresa elektronske pošte: televizija@rtk.rs

Internet stranica: www.rtk.rs

Glavni urednik: Đorđe Kovačević

Nadležna regulatorna / nadzorna tela: Savet za štampu

Registracioni broj medija: Portal RTK je upisan u Registar medija kod APR-a pod brojem: IN 000215


 • O NAMA


Portal RTK (www.rtk.rs) je najmlađi medij, koji postoji od 14. oktobra 2012. godine, i zaokružuje medijsku plaformu kuće. Sadržaji na portalu se dnevno ažuriraju i kroz raznovrsne rubrike i servise doprinose dnevnom informisanju građana o svim aktuelnim događajima i temama.


Regionalna Radio Televizija Kruševac objedinjuje tri medija – Radio, Televiziju i Internet portal – i predstavlja najveću medijsku kuću u centralnoj Srbiji.

Tel/fax: +381 (0)37 438 491


 • PRAVNI STATUS: DOO,
 • MATIČNI BROJ: 07194455
 • PIB:  100478598

Kao servis građana Rasinskog okruga, programom prati i signalom pokriva sledeće opštine: Kruševac, Aleksandrovac, Varvarin, Trstenik, Ćićevac, Ražanj, Brus kao i Ribarsku Banju, Paraćin, Ćupriju, Aleksinac, Blace,Vrnjačku Banju … U nekim delovima regiona signal je širi od 100 kilometara u poluprečniku.

Televizija Kruševac je regionalni emiter, iza koga stoji 29 godina proizvodnje i emitovanja kompletnog programa. Preko DIGITALNE PLATFORME (predajnički sistem Jastrebac), kablovskih operatera i IPTV platforme Telekoma Srbije Open TV, Televizija Kruševac emituje program neprekidno sedam dana u nedelji.

Posebna pažnja posvećena je informativnom programu, koji se realizuje kroz centralne informativne emisije DNEVNIK u 16, 18 i 22 sata na Televiziji, odnosno u 16:30 na Radio Kruševcu, redovne preglede vesti tokom čitavog dana i specijalizovane emisije.

Pored sopstvene produkcije, tu je i bogat dokumentarni, serijski i filmski program, kao i odabrane emisije drugih produkcija.

Na činjenicu da je potencijalno prati auditorijum od oko 750.000 gledalaca, Televizija odgovara pravovremenim, kvalitetnim i objektivnim informisanjem.

Bogata dopisnička mreža i saradnja sa kućama u regionu, znatno pomažu ovoj misiji.

Regionalni Radio Kruševac je emiter sa višedecenijskom tradicijom (od 14. oktobra 1970. godine), osvedočen u produkciji kvalitetnog programa, lišenog usko komercijalnih interesa. Posebna pažnja se posvećuje informativnom programu i načelima profesionalnog standarda, koji se poštuju i u plasiranju ostalih sadržaja i medijskih formi, kroz celodnevni informativni, edukativni i zabavni program. Program Radio Kruševca strimuje se preko interneta.

Internet portal rtk.rs je najmlađi medij, koji postoji od 14. oktobra 2012. godine, i zaokružuje medijsku plaformu kuće. Sadržaji na portalu se dnevno ažuriraju i kroz raznovrsne rubrike i servise doprinose dnevnom informisanju građana o svim aktuelnim događajima i temama.

Projekti Ministarstva kulture: Zeleni ekran, Prozor sećanja, Priče iz Sivog doma, Nevipe, Romano Alav, Srpski ambasadori kulture u svetu i serija emisija o poljoprivrednim potencijalima na području Ribarske reke, Projekat „Stop vršnjačkom nasilju“, realizovan u okviru projektnog zadatka grada Kruševca, kao i Zeleno preduzetništvo, Poštujmo različitosti, 037 priča o Kruševcu, Zavičajnik, Projekat Varvarinska hronika i Temnički nezaboravnik, Projekat Ćićevačka hronika, Župska hronika, Hronika Opštine Blace, Projekat informisanja građana Opštine Brus, kao i ranije emisije lokalno-informativnog karaktera koje su realizovane na bazi ugovora i budžetskog finansiranja opštine Ražanj, sve to u periodu od 2003. do 2017. godine.


Programska šema

 • informativno-istraživački program
 • dokumentarni program
 • kulturno-obrazovni program
 • zabavno-komercijalni program
 • sportski program
 • serijsko-filmski program

Ono na šta smo takode ponosni, jeste program na romskom jeziku.

Programski ciljevi

 • Nezavisna pozicija i dobar kvalitet programa;
 • Vodeća uloga u regionu u oblasti informativnog, kulturnog i zabavnog programa;
 • Očuvanje postojećeg i osvajanje novog, pre svega mlađeg auditorijuma;
 • Prilagođavanje novim tehnološkim trendovima koji omogućavaju bržu, jeftiniju i vizuelno atraktivniju proizvodnju i distribuciju programa;
 • Produkcija atraktivnog reportažno-dokumentarno igranog programa koji predstavljati kurentan proizvod RTK-a kao afirmisane medijske kuće

Galerija


 Radio 

Radio Kruševac, kao medij sa bogatom tradicijom i značajnom zonom radiodifuzne pokrivenosti,  ima za cilj stvaranje kvalitetnog programa, oslobođenog usko komercijalnih interesa i političke pristrasnosti. Reč je o širokoj skali ponuda koje treba da zadovolje potrebe svih građana u oblasti informisanja i zabave i unapređenju javnih vrednosti.

Kuriozitet vezan za Radio Kruševac, odnosi se na njegove početke. Daleke 1949. godine bio je prva radio stanica u Srbiji, posle Radio Beograda, ali je posle samo godinu dana prestao sa radom.

Datumom zvaničnog rođenja Radio Kruševca, smatra se 14. oktobar 1970. godine.

Sa VI sprata Doma sindikata, u etar odlazi program sačinjen od obilja aktuelnih informacija, dosta muzike, zabave, kulture, sporta…
Regionalni Radio Kruševac emituje program na talasu 93,2 MHz. Teritorija koju signalom pokriva, sa potencijalno 1,5 miliona slušalaca, čini ga važnim činiocem u sferi javnog informisanja. Pored toga, dugogodišnja tradicija, navika da se dan započne uz omiljeni talas, ali i činjenica da je uticao na odrastanje mnogih generacija, Radio Kruševac svrstava u red respektabilnih stanica.

Program se emituje neprekidno, non stop, i u radijskom etru jasno se čuje u Čacku, Gornjem Milanovcu, Kragujevcu, Jagodini, Kraljevu, Vrnjačkoj Banji, Despotovcu, Požegi, Paraćinu, Ćupriji, Kuršumliji, Prokuplju, Novom Pazaru… Kompletan program Radio Kruševca moguće je pratiti i preko Interneta, što ga čini dostupnim na praktično svakom mestu planete. 

Galerija 2

Galerija 3

 

 

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.