četvrtak, 16. maj 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Investicija u mlade je investicija bez rizika

Investicija u mlade je investicija bez rizika

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, Nenad Borovčanin u Ražnju je svečano otvorio Centar za decu i mlade „ZDRAV STIL ŽIVOTA“. Ovo je prvi objekat takve vrste u ovom gradu, koji će doprineti poboljšanju društvenog i sportskog života mladih.

Vrednost projekta koji je uradila Kancelarija za mlade opštine Ražanj, a finansiralo resorno ministarstvo je 743 hiljade dinara. Centar je opremljen sa 8 profesionalnih sprava za rekreativno bavljenje sportom.

– Ministarstvo omladine i sporta se trudi na sve moguće načine da stvori uslove da mladi mogu svoje slobodno vreme da provode kvalitetno. Sport je ključan za fer plej, za ciljeve i snove. Uči mlade kao se pobeđuje, ali i da poraz nije tragedija, već jedna životna lekcija i pre svega sport ih uči životu. Zato je jako bitno da stvorimo uslove za bavljenje sportom. Otvaranje ovog fitnesa ovde u Ražnju omogućiće mladim ljudima da svoje slobodno vreme provode kvalitetno i trenirajući, kao i družeći se, da im ne bude dosadno, već kvalitetno iskorišteno i besplatno. Stvaramo jednake šanse za sve. Stvaramo takve uslove da su dostupni svakom mladom čoveku, a mislim da je to u ovim teškim vremenima jako bitno. Uvek ćemo stajati uz mlade, a ova zemlja i nema ništa vrednije od mladih ljudi. Investicija u mlade je jedina investicija bez rizika, poručio je Nenad Borovčanin u Ražnju.

O zdravim stilovima života, mladima u Ražnju govorila je promoterka Marija Kilibarda:

– Prvi put kada sam se pre dve i po godine priključila aktivnostima Kancelarije za mlade bilo je u Aleksincu. Mnogo mi je drago što i u manjim sredima, uključujući i opštinu Ražanj ima ovako važnih projekata, podržanih od Ministarstva za omladinu i sport. Ako su veliki investitiri uključeni u ovako važne stvari moj doprinos je mali, a opet vredan jer pokreće na akciju i zdrave stilove života. Oni su dostupni, evtini i više nego korisni. Ja ću se svaki put odazivati, a bar ako je troje dece iz Ražnja motivisano za treninge i bavljenje sportom, mislim da smo uspeli, rekla je Marija Kilibarda.

Prvi trening na novim spravama održao je profesionalni trener Miljan Zuković i tom prilikom savetovao:

– Sprave su odlične, na njima je jako lako vežbati. Obavezno pre treninga, abeceda je zagrevanje i na kraju treninga istezanje. Pažljivo i umereno vežbati, jer to je put ka zdravom i pravilnom vežbanju. Samo napred.

Predstavnici Kancelarije za mlade u Ražnju, kao i prvi čovek Ivan Ivanović, ponosni su što je ova opština dobila ovako kvalitetan objekat:

– Danas je otvaranje Centra za decu i mlade „Zdravi stilovi života sa spravama za rekreativno bavljenje sportom. Ovo je donacija Ministarstva za omladinu i sport i nadamo se da će biti više ovakvih donacija jer treba ulagati u mlade i negovati zdrave načine života i mešu decom i mladima, rekao je Ivan Ivanović.

Otvaranju centra za decu i mlade u Ražnju prisustvovali su učenici ovdašnje osnovne škole „Ivan Vušović“ i predškolske ustanove „Leptirići“, kao i funkcioneri ove opštine. Centar za decu i mlade obradovao je prve korisnike, koji su imali priliku da vežbaju sa profesionalnin trenerom i od njega nauče kako da vežbaju i u budućnosti.

Svetlana Gajić ilčić

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.