utorak, 14. maj 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Posledice jučerašnjeg nevremena (VIDEO)

Posledice jučerašnjeg nevremena (VIDEO)

Jučerašnje nevreme u popodnevnim časovima praćeno olujnim vetrom, jakom kišom  i gradom srednje veličine zahvatilo je delove teritorije Grada Kruševca i Opština Aleksandrovac i Trstenik.

Prema preliminarnom izveštaju Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu na teritoriji Grada  nevreme je zadesilo naseljena mesta: Žabare, Trebotin, Malu Vrbnicu, Meševo, Modricu, Cerovu, Jablanicu, Velike Kupce, Šogolj, Donji i Gornji Stepoš, Srndalje i Veliku Lomnicu.

Zbog oštećenja niskonaponske mreže u ovim mestima došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom jer je jak vetar obarao drveće na kablove i krivio stubove na niskonaponskoj mreži. Olujni vetar oborio je oko 100 stabala i oštetio oko 200 kuća. Grad je izazvao znatna oštećenja na parcelama pod kukuruzom, povrćem, voćem i vinovom lozom. Usled jakog olujnog vetra oštećeno je 22 krova na stambenim i 4 na ekonomskim objektima. Ljudskih žrtava nije bilo, a na otklanjanju posledica izazvanih nevremenom angažovano je Javno komunalno preduzeće Kruševac, Saobraćajna policija, komunalna policija, Služba za vanredne situacije Grada, Batrogasno-spasilačka jedinica Kruševac i Elektrodistribucija sa 20 ekipa.

Na teritoriji Opštine Aleksandrovac olujno nevreme praćeno kišom, jakim vetrom i gradom pogodilo je mesne zajednice Mrmoš, Donju Vrbnicu, Laćisled, Donji Stupanj i Dašnicu. Nevreme je nanelo štetu objektima i poljoprivrednim kulturama. Olujni vetar je čupao i lomio drveće usled čega su oštećeni dalekovodi. Jak grad, veličine oraha, oštetio je ili potpuno uništio poljoprivredne kulture, a šteta je najveća na području sela Mrmoš i u delu Donje Vrbnice.

Na teritoriji Opštine Trstenik grad je padao u naseljenim mestima: Golubovac, Riđevštica i Veluće, a  materijalna šteta na poljoprivrednim kulturama i stambenim objektima biće utvrđena nakon izlaska Komisije za procenu štete.

Gradonačelnik Dragi Nestorović obišao je ošetećena područja.

Sektor za vanredne situacije je u obilasku terena video šta je najpotrebnije i najneophodnije za hitnu sanaciju oštećenih kuća i drugih objekata.

Prema rečima gradonačelnika Dragija Nestorovića, Kruševac ni ovoga puta nije bio pošteđen nevremena, a lokalna samouprava će se potruditi da pomogne svim našim sugrađanima na otklanjanju šteta koje su nastale.

„Uložićemo rad i trud da iznađemo mogućnost da najugroženijima pomognemo, a već sutra će Komisija izaći na teren i sagledati posledice  nevremena,koje je oštetilo krovove na preko 200 kuća“.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.