utorak, 2. mart 2021.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
9°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 51%
Brzina vetra: 1 m/s SSI
 

Po kvadratnom metru 35 litara kiše, situacija na vodotokovima na području Kruševca stabilna (VIDEO)

Po kvadratnom metru 35 litara kiše, situacija na vodotokovima na području Kruševca stabilna (VIDEO)

Na teritoriji grada Kruševca do jutarnjih sati, prema podacima meteorološke stanice, palo je 35 litara kiše po metru kvadratnom. Situacija na vodotokovima je stabilna, a nije bilo ni poremećaja u funkcionisanju saobraćaja i javnih službi, potvrdio nam je zamenik načelnika gradskog štaba za vanredne situacije Dušan Todorović.

Najviše poziva  i intervencija, zbog ulivanja atmosferstke u kanalizacionu mrežu upućeno je Javnom komunalnom preduzeću Vodovod, a Mesnim zajednicama prijave zbog poplava na lokacijama gde je rađena gasifikacija, upućene su iz Bivolja, Rasadnika i Bagdale.

Padavine su uzrokovale nanose na lokalnim putevima u naseljenim  mestima Stanci, Lovci i Konjuh.Vatrogasno – spasilačk bataljon nije intervenisao, a vodostaj bujičnih vodotokova nije povećan.

Prema podacima sa terena kruševačkog Štaba, usled vremenskih neprilika, atarski putevi su u lošem stanju.

Oblačno i kišovito jutro i prilično niska temperatura za ovo doba godine, opravdali su, tako, prvi  jesenji dan. Ipak , prema rečima Sanje Babić iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije, kišu će narednih dana zameniti sunce i nešto toplije vreme.

Kada je reč o vodostaju reka u našem kraju, Jelena Jeremić iz Odseka za hidrološku prognozu kaže da su Zapadna i Južna Morava u manjem odnosno umerenom porastu i da se u narednom periodu očekuje potpuna normalizacija nivoa vode.

Na Kopaoniku je jutros u sedam časova izmereno nula stepeni i trenutno pada sneg umerenog intenziteta. Debljina snežnog porkivača je 4 centimetra.

Povezano