sreda, 24. april 2019.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
14°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 74%
Brzina vetra: 2 m/s I
 

Nacionalni šampionat u motokrosu u Globaru okupio preko 90 učesnika iz zemlje i inostranstva

Nacionalni šampionat u motokrosu u Globaru okupio preko 90 učesnika iz zemlje i inostranstva

U Globaru se ovog vikenda održava, sedmi po redu Nacionalni šampionat u motokrosu. Preko 90 učesnika iz zemlje i inostranstva se takmiči u svim kategorijama. Organizatori su Moto klub Gajić i Moto savez Srbije, pod pokroviteljstvom grada Kruševca.

Prema rečima organizatora Moto kluba Gajić, Miodraga Pantića, preko 90 učesnika iz zemlje i inostranstva se takmiči u svim kategorijama. Prvi put ove godine na motokrosu učestvuju predstavnici iz Makedonije i Bugarske.

Današnjim takmičenjem otvara se zvanično šampionat Srbije u Moto krosu, veliki broj takmičara se prijavio, organizacija je na visokom nivou kao i  saradnja sa Moto klubom Gajić i gradom Kruševcom, naglasio je generalni sekretar Moto saveza Srbije Božidar Mihailović.

S obzirom na uspešnost organizovanja Moto krosa, organizator  Moto kluba Gajić Miodrag Pantić je ovom prilikom najavio da je u planu da se 2021 godine na ovoj stazi organizuje i Svetsko prvenstvo.

Ističući da je staza u Globaru jedna od tri najkvalitetnije u Evropi, Miodrag Pantić je naglasio da nakon današnje trke, takmičare i ljubitelje ovog sporta 23. i 24. juna očekuje Evropski, Istočnoevropski i Nacionalni motokros.

 

Povezano