nedelja, 24. februar 2019.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
-6°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 62%
Brzina vetra: 1 m/s ZSZ
 

Premijera u Kruševačkom pozorištu: „I svaki put kao da je prvi“

Premijera u Kruševačkom pozorištu: „I svaki put kao da je prvi“

U Kruševačkom pozorištu sutra će u 20 sati premijerno biti izvedena predstava „I svaki put kao da je prvi“, prema tekstovima Bore Stankovića, u režiji Jovane Tomić. Koprodukciju potpisuju Kruševačko pozorište i Art tema, a prva repriza je 21. decembra – najavljeno je na konferenciji za novinare.

Predstava „I svaki put kao da je prvi“ – na duhovit, dirljiv i iskren način govori o kompleksnim muško – ženskim odnosima, povlačeći paralelu žena s početka dvadesetog veka i današnjih, aktuelnih problema. Stilizovan scenski pokret, taktilna muzika i sveden, sofisticiran kostim imaju za cilj da dočaraju potisnutu strast, raskorak između čulnog i zdravorazumskog u kom se svi likovi nalaze, rastrzanost između želja i mogućnosti, očekivanja i realinosti. Komad je rađen po motivima dela Bore Stankovića, adaptaciju je uradio Dimitrije Kokanov, a režiju Jovana Tomić. Koprodukciju potpisuju Kruševačko pozorište i Art tema.

Najavljujući kruševačku premijeru, upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić je podsetio da je ova predstava izvedena u okviru ovogodišnjih „Bucinih dana“ u Aleksandrovcu.

Jedna od uloga poverena je prvakinji drame Srpskog narodnog pozorišta Gordani Đurđević Dimić, koja je na konferenciji za novinare izrazila zadovoljstvo radom na predstavi sa mladim glumcima, ali i boravkom u Kruševcu i saradnji sa našim pozorištem.

U predstavi igraju i Biljana Nikolić, Dejan Tončić i Nikola Rakić.

Predstava „I svaki put kao da je prvi“ premijerno će biti izvedena sutra u 20 časova u Kruševačkom pozorištu, a prva repriza je 21. decembra.

Takođe, na konferenciji za novinare najavljene su još dve premijere do kraja ovog meseca – „Hronika palanačkog groblja“ i novogodišnja predstava.

Povezano