subota, 18. maj 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Ministar kulture u Kruševcu

Ministar kulture u Kruševcu

Ministar kulture i informisanja Republike Srbije Bratislav Petković danas je tokom posete Kruševcu najavio podršku Ministarstva daljem razvoju ustanova kulture Grada Cara Lazara koji će – zbog bogate kulturne baštine – biti domaćin nacionalne proslave Vidovdana 2013.

Posle prijema u Kabinetu gradonačelnika u Gradskom zdanju, ministar kulture i informisanja Bratislav Petković je sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem obišao Dvorsku Crkvu Kneza Lazara i najavio podršku Ministarstva u freskopisanju Crkve i uređenja centralne staze pored Narodnog muzeja. Direktor Narodnog muzeja, Goran Vasić upoznao je ministra sa izvedenim radovima na rekonstrukciji zgrade Muzeja, kao i sa budućim planovima ove ustanove.

Kruševac će za Vidovdan 2013. biti domaćin nacionalne proslave najvećeg srpskog praznika, najavio je ministar Petković u izjavi za medije u Kruševačkom pozorištu, uz podršku osnivanju Dečjeg pozorišta i Parka glumaca. Upravnik Pozorišta Branislav Nedić predstavio je planove ove kuće za narednu pozorišnu sezonu i nove premijere.

„Izuzetno mi je drago što sam danas u prilici da lično upoznam ministra Bratislava Petkovića sa aktivnostima Kruševca na polju kulture. Ministar je mogao lično da se uveri da imamo dobre ideje, da imamo dobru infrastrukturu i da sa malo pomoći od strane Ministarstva možemo da realizujemo naše planove, tako da mi prija pohvala da je Kruševac i kulturološko srce Srbije, istakao je gradonačelnik Gašić.

Tokom boravka u Kruševcu ministar Petković posetio je i KCK i Bioskop Kruševac. Prilikom obilaska oba kruševačka bioskopa – „Kruševac“ i „Evropa“ direktor Kulturnog centra Kruševac mr Miroslav Smiljković sa saradnicima, u čijem sastavu posluju ove dve filmske dvorane, upoznao je ministra Petkovića sa problemima u funkcionisanju bioskopa. Tom prilikom je prezentovana i ideja da se bioskop „Evropa“ pretvori u Dečje pozorište, a da se bioskop „Kruševac“ modifikuje i tehnički opremi za projekcije najnovijih filmova u 3D projekciji.

„Mogu da kažem da sam zadovoljan današnjom posetom Kruševcu i da sam video da se ovde dosta radi na poboljšanju kulturnog života svih građana nekadašnjeg prestonog grada. Zajedničkim naporom Ministarstva i lokalne samouprave moramo pomoći da se što pre živopiše crkva Lazarica i da se sredi prilaz do ove svetinje. Vrlo rado ću predložiti na nekoj od narednih sednica da se kompletna Vlada Republike Srbije okupi 28. juna u Kruševcu i da ovde bude centralna proslava Vidovdana. Gradska uprava je fenomenalno sređena, tako da bi Vlada imala gde da održi i jednu sednicu. Takođe, sa gradonačelnikom Gašićem već sam, i pre ove posete, razgovarao o pomoći da Kruševac dobije jedan savremen bioskop, kako bi ovdašnje stanovništvo moglo da gleda najnovija filmska ostvarenja u 3D projekciji, tako da očekujem vrlo brzu realizaciju projekta. Naravno, Ministarstvo će pomoći da i najmlađi dobiju svoje pozorište“, rekao je ministar Bratislav Petković.

Ministar Petković je prisustvovao i kulturno-umetničkom programu KUD-a „14. oktobar“, i obećao pomoć članovima, koji su svetosavski ambasadori mira i kulture – da na leto otputuju u Čikago, gde je srpska dijaspora veoma jaka.

„Veoma sam zadovoljan onim što ste mi danas prezentirali, tako da javno mogu da vas pohvalim da ne zaostajete za profesionalnim društvima iz vaše branše“ rekao je Ministar.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.