utorak, 18. decembar 2018.

Kruševac

18. dec.
Naleti vetra.
Naleti vetra.
-4°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 2 m/s S
 

U Narodnom muzeju otvorena izložba radova foto konkrusa pod nazivom „Najlepša zemlja“

U Narodnom muzeju otvorena izložba radova foto konkrusa pod nazivom „Najlepša zemlja“

U zgradi Narodnog muzeja Kruševac otvorena je izložba radova foto konkursa Razvojnog centra Ruskog geografskog društva u Srbiji pod nazivom „Najlepša zemlja“.

Fotokonkurs „Najlepša zemlja“ Ruskog geografskog društva prvi put je organizovan 2015., a od 2016.  organizuje se svake godine. Reč je o fotografijama snimljenim na teritoriji Rusije, kaže profesor Ivan Filipović, član Razvojnog centra Ruskog geografskog društva u Srbiji.

Profesor Filipović ističe da bi ruska ideja o najlepšim fotografijama njihove zemlje, mogla da bude inicijativa za pokretanje sličnog konkursa i u Srbiji. Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „Sveslavica“, pomoglo je uspostavljanje saradnje Razvojnog centra Ruskog geografskog društva u Srbiji i Narodnog muzeja Kruševac, i postavljanje ove izložbe.

Izložba je otvorena projekcijom filma o istorijatu Ruskog geografskog društva i pokretanju foto konkursa. U prigodnom programu učestvovali su učenici Muzičke škole „Stevan Hristić“.

Kruševljani su u prilici da vide 20 najboljih fotografija, pobednika ovog konkursa, u kruševačkom Muzeju, do 13. februara.

Povezano