nedelja, 22. maj 2022.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
22°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 47%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Komemorativni skup povodom smrti Miroslava Miće Živanovića

Komemorativni skup povodom smrti Miroslava Miće Živanovića

Komemorativni skup povodom smrti  Miroslava Miće Živanovića održan je u Beloj sali Kulturnog centra uz prisustvo porodice, brojnih prijatelja iz kulturnog, javnog i politićkog miljea grada Kruševca. 

O  liku i delu, odnosno profesionalnom, političkom  i bogatom pesničko – muzičkom  stvaralaštvu Miće Živanovića na skupu je govorio vršilac dužnosti predsednika  Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Siniša Maksimović.

Miroslav Mića Živanović  rođen 1953. godine u Bošnjanu. Po obrazovanju je bio diplomirani pravnik. Radio je u ŠIK Crvena zastava od 1977. do 1992. godine na više odgovornih pozicija. Kasnije je bio načelnik inspekcije i dugogodišnji opštinski i gradski javni pravobranilac. Bavio se i muzikom i pisanjem poezije, bio je član Orkestra Radio televizije Kruševac, kao i predsednik osnivačke skupštine Udruženja pesnika Srbije – PoezijaSRB sa sedištem u našem gradu. Dobitnik je brojnih priznanja, a nedavno mu je povodom 650 godina od osnivanja Kruševca dodeljena i Zahvalnica za izuzetan doprinos razvoju Grada. Objavio je tri knjige pesama, kao i CD sa pesmama koje je sam napisao.

Osim porodice i prijatelja, komemorativnom skupu prisustvovala je i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović sa saradnicima.

Mića Živanović sahranjen je  danas na Novom groblju u Kruševcu.

Povezano