utorak, 16. avgust 2022.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
24°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 61%
Brzina vetra: 0 m/s I
 

Prevrnuo se autobus kod Kruševca, povređeno 16 lica (VIDEO)

Prevrnuo se autobus kod Kruševca, povređeno 16 lica (VIDEO)
Na deonici puta Kruševac-Brus, u blizini sela Veliki Kupci, sinoć oko 21.45 došlo je do teže saobraćajne nezgode, u kojoj je lakše povrede zadobilo 16 lica.

Za sada još uvek nije poznat tačan razlog zbog koga je došlo do prevrtanja spratnog autobusa sa kosovskim tablicima, koji je u trenutku nezgode prevozio oko 80 putnika.
Autobus se kretao pravcem prema Kruševcu. U jednom trenutku vozač je izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u levu traku, nakon čega se prevrnuo van kolovoza na bočnu stranu.

Na lica mesta je u kratkom roku stiglo više ekipa Hitne pomoći, koje su povređene transportovali u Opštu bolnicu Kruševac. Kako su nam potvrdili u ovoj zdravstvenoj ustanovi, posle pregleda u Urgentnom centru i na odeljenjima hirurgije i ortopedije, svi povređeni su pušteni na kućno lečenje.
Putnici koji nisu zadobili povrede, oko 23.45 nastavili su putovanje sa drugim autobusom, koji je stigao u međuvremenu.
Uviđaj lica mesta obavili su pripadnici kruševačke Saobraćajne policije. Saobraćaj na ovoj deonici nije bio u prekidu ni jednog momenta.

Treba napomenuti da je tokom noći, kruševačka Policija u saradnji sa Jugoprevozom obezbedila lokalni autobus za prevoz putnika do mesta gde bi bili zbrinuti do nastavka putovanja, ali za tim na kraju nije bilo potrebe.
Uz angažovanje posebne mehanizacije prevrnuti autobus je tokom noći uklonjen sa mesta nezgode.

Povezano