petak, 19. jul 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

„Miholjski susreti sela 2022“ u Velkom Šiljegovcu

„Miholjski susreti sela 2022“ u Velkom Šiljegovcu

Projekat „Miholjski susreti sela 2022“ pod pokroviteljstvom Ministrstva za brigu o selu Republike Srbije realizovan je u Velkom Šiljegovcu sa ciljem unapređenja društvenog i sportskog života stanovništva na selu uz negovanje tradicije i kulturno istorijskog nasleđa.

Manifestacija je sadržajno i organizacijski osmišljena po uzoru na već tradicionalno takmičenje sela grada Kruševca, navela je direktorka Kulturnog centra Kruševac Violeta Kaplarević. U takmičarskom delu nastupilo je sedam kulturno unetničkih društava iz Velikog Šiljegovca, Meševa, Kaonika, Velikih Kupavca, Krvavice, Padeža i Kamenara.

Prvo mesto i zlatna medalja pripala je domaćinu kulturno umetničkom društvu Ćukovac, srebrbana medalja i drugo mesto KUD- u Kaonički izvori iz Kaonika, atreće mesto i bronzanu medalju KUD Čarapani iz Krvavaice.

Mnifestaciji su prisustvovali, načelnik Rasinskog upravnog okruga Ivan Anđelić, zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović, narodna poslanica Nevena Đurić, predstavnici javnog života grada i brojni meštani.

Organizatori prve manifestacije “ Mihljski susreti sela 2022″ su grad Kruševac, Kulturni centar i mesna zajednica Veliki Šiljegovac.

Povezano