sreda, 28. septembar 2022.

Kruševac
sreda
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
9°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 87%
Brzina vetra: 0 m/s Z
 

Otvaranje prve deonice Moravskog koridora – od Pojata do Kruševca očekuje se u decembru

Otvaranje prve deonice Moravskog koridora – od Pojata do Kruševca očekuje se u decembru

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić obišli su radove na izgradnji Moravskog koridora. Prema njihovim rečima otvaranje prve deonice od Pojata do Kruševca može da se očekuje u decembru.

Napomenuvši da je na izgradnji Moravskog koridora angažovano 3800 radnika i hiljadu i po jedinica mehanizacije, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je obišavši radove rekao da je na prvoj deonici, od Pojata do Kruševca završen dobar deo posla.

Direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić je rekao da su mostovi na prvoj deonici završeni u građevinskom smislu.

Direktor „Koridora“ je napomenuo da projekat Moravskog koridora ima dve komponente: izgradnju auto-puta u dužini od 112 kilometra i hidro-tehničke radove na uređenju korita reke.

Ocenjujući da je saradanja svih partnera uključenih u izgradnju na visokom nivou, ministar Momirović je ocenio da je ovaj auto-put investicija u budućnost.

Radovi na najmodernijem auto-putu u Srbiji počeli su polovinom decembra 2019. godine, a izgradnja je poverena američko – turskom konzorcijumu Behtel Enka.

Povezano