sreda, 29. maj 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Kruševljanin Miroslav Bogdanović među dobitnicima Svetosavske nagrade

Kruševljanin Miroslav Bogdanović među dobitnicima Svetosavske nagrade

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Ministar prosvete Branko Ružić uručio je danas pojedincima i institucijama Svetosavske nagrade za 2022. godinu za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse, kao i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Među dobitnicima nagrade je i Kruševljanin Miroslav Bogdanović, profesor srpskog jezika i književnosti u penziji.

Profesor Bogdanović je dobio nagradu za izuzetno zalaganje i značajna postignuća u radu sa učenicima i trajni doprinos promociji svetosavskog duha i rekao je da ova nagrada predstavlja podstrek za njegov budući rad.

„Ponosan sam mnogo, dobio sam razne nagrade, ali ova nagrada je kruna mog života“, naveo je Bogdanović.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Povodom Savindana, koji se danas obeležava kao školska slava širom Srbije, nagradu je dobilo ukupno 34 institucija i pojedinaca, a Ruzić je čestitao svim dobitnicima. „Čestitam i školsku slavu Svetog Savu, jer život i delo najvećeg prosvetitelja potvrđuje moć i snagu obrazovanja, značaj zalaganja i rada na dobrobit sadašnjih i budućih generacija“, naveo je Ružić nakon uručivanja nagrada u Vladi Srbije. Rekao je da su među dobitnicima nagrada vaspitači, učenici, studenti, nastavnici, profesori, direktori, predškolske ustanove, fakulteti kao i naučni instituti i dodao da resorno ministarstvo tim nagradama izražava zahvalnost za uložen trud u obrazovanje. Dodao je i da je pred komisijom, koja je odlučivala ko će dobiti Svetosavske nagrade bio težak zadatak i da je pristiglo 180 prijava.

„Nadam se da će ovo priznanje biti dodatni podstrek da u vašem predstojećem radu radite još bolje, da ćete nastaviti da dajete doprinos unapređenju obrazovanja i nauke“, poručio je Ružić dobitnicima nagrada. Ministar je naveo i da je Vlada Srbije posvećena unapređenju kvaliteta obrazovanja, te da će intenzivno raditi na stvaranju kvalitetnijih uslova za rad i učenje. „Svi zajedno radimo na istom cilju, a to je da obezbedimo što bolji kvalitet obrazovanja u Srbiji i o tome svedoče dobitnici Svetosavske nagrada koja se ,između ostalog, dodeljuje za rad, zalaganje, postignute rezultate“, kazao je on.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.