subota, 10. jun 2023.

Kruševac
subota
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
16°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Mинистар Гашић изразио најдубље саучешће амбасадору Турске Хамију Аксоју због жртава разорног земљотреса

Mинистар Гашић изразио најдубље саучешће амбасадору Турске Хамију Аксоју због жртава разорног земљотреса

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић амбасадору Републике Турске Хамију Аксоју изразио је најдубље саучешће због жртава разорног земљотреса који је рано јутрос погодио ову земљу и нагласио да ће Република Србија Републици Турској послати два Специјалистичка тима за спасавање из рушевина.

На састанку са амбасадором Републике Турске, министар Гашић истакао је да ће Министарство унутрашњих послова пружити сву неопходну помоћ и поручио да је Србија уз турски народ у овим тешким тренуцима.

„Министарство унутрашњих послова, по налогу председника Републике Србије Александра Вучића, шаље у Републику Турску два Специјалистичка тима за спасавање из рушевина, Сектора за ванредне ситуације“, казао је министар Гашић.

Амбасадор Аксој нагласио је да је Србија још једном потврдила да је прави пријатељ Турске и захвалио јој се на брзој помоћи.

„Председник Републике Србије Александар Вучић је један од првих лидера који је изјавио саучешће турском народу. Одмах смо имали састанак са министром Гашићем, који нам је рекао да је спреман да нам хитно пошаље специјализовану екипу која ће помоћи“, рекао је амбасадор Аксој.

Амбасадор Турске се захвалио Републици Србији, председнику Вучићу и министру Гашићу на брзој помоћи.

Истакао је да је ово од 1939. године други велики земљотрес који је погодио Републику Турску, да је подручје погођено земљотресом претрпело значајна разарања и да је велики број људи изгубио живот.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.