četvrtak, 30. novembar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

U Kruševcu održan 15. Poljoprivredni sajam

U Kruševcu održan 15. Poljoprivredni sajam

Na Sajmu poljoprivrede koji je organizovao Grad Kruševac predstavljeni su najveći proizvođači stočne hrane, zaštite bilja, semenske robe, poljo mehanizacije, zadruge, udruženja, instituti, škole, poljoprivredne savetodavne i stručne služebe iz Srbije, Regionalna privredna komora, kao i Poljoprivredni fakultet i poljoprivredna gazdinstva iz našeg kraja.

Najpre je Jasmina Palurović, gradonačelnik Kruševca, primila državnu sekretarku u svom kabinetu, a prijemu su ispred Grada prisustvovali Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnika, pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu Marko Knežević, kao i Radomir Bušatović, direktor Poljoprivredne stanice.


Sajam poljoprivrede otvorila je državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ivana Popović, koja je je naglasila da se Ministarstvo i država kroz subvencije i davanja trude svim silama da pomognu poljoprivrednim proizvođačima što je ilustrovala podatkom da je ovogodišnji budžet za poljorivredu rekordnih 114,4 milijarde dinara.

– Naše ministarstvo je zaista puno toga uradilo prethodnih i ove godine za poboljšanje prihoda i uslova za bavljenje poljoprivredom. Uvećane su subvencije kako za poljoprivredne mašine, tako i za sve druge namene. U stočarstvu je povećanje subvencija po grlu sa 25 na 40.000 dinara, kao i subvencije za proizvođače mleka. Radićemo i dalje na poboljšanju uslova za što veća ulaganja u poljoprivredu, a nadam se ćemo dogodine imati još veći budžet nego ove godine, koji je bio rekordan“, rekla je državni sekretar Popović.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović rekla je da se lokalna samouprava kroz određene subvencije trudi da olakša rad poljoprivrednih proizvođača napomenuvši da je u gradskoj kasi skoro 60 miliona dinara namenjeno poljoprivredi.

– Grad Kruševac se trudi i da edukacijama, subvencijama i projektima pruži podršku našim poljoprivrednicima i podigne na viši nivo sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u našim selima“, izjavila je gradonačelnica. Takođe, zahvalila se svima koji su podržali ovogodišnji Poljoprivredni sajam i dali doprinos u organizaciji, kao i svim učesnicima sa željom da se naša saradnja nastavi i u buduće i da imamo još više izlagača.

Sajam okuplja najveće proizvođače stočne hrane, sredstva za prihranu, zaštitu bilja, semenske robe, baštenske opreme, alata, poljoprivredne mehanizacije, opreme, osiguravajuće kuće, zadruge, turističke organizacije, udruženja iz oblasti agrara, institute, škole, Poljoprivredne savetodavne i stručne službe iz Srbije, Regionalnu privrednu komoru Kruševac, kao i Poljoprivredni fakulet i poljoprivredna gazdinstva iz našeg regiona.

U okviru sajma, na žalost, ove godine nije biti organizovana Regionalna stočarska izložba u govedarstvu, ovčarstvu i kozarstvu, zbog nepovoljne situacije u vezi sa prisustvom afričke kuge u okruženju Rasinskog okruga. Ali, su zato izloženi poljoprivredni proizvodi, domaća radinost, rukotvorine, ukrasni sadni materijal, med, vino i rakija.

Sajam su upotpunila i takmičenja u pripremanju kotlića, ajvara, srpskih tradicionalnih jela, slavskog kolača, najlepši štand mesne zajednice, etno i školski štand, kao i izbor za najkvalitetniji ukrasni sadni materijal.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.