subota, 27. april 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Opština Trstenik pokrenula rešavanje važnih pitanja

Opština Trstenik pokrenula rešavanje važnih pitanja

Na 14. sednici Veća Opštine Trstenik donete su važne odluke, između ostalog pokrenuto je rešavanje pitanja vodosnabdevanja, problema grejanja i donete mere koje se tiču unapređenja privrede i poljoprivrede u Opštini Trstenik.

Opštinsko Veće usvojilo je koncept strateškog rešavanja problema daljinskog grejanja i vodosanbdevanja do kraja 2015. godine i usvojilo Program za korišćenje sredstava Opštine Trstenik za davanje podsticaja poljoprivredi i privredi.

Opština Trstenik do kraja 2015. godine preći će na sistem grejanja uz pomoć gasa. To podrazumeva niz mera koje će sprovesti u narednim godinama i koje će dati rezultate i učiniti da stanovnici opštine imaju kvalitetnije grejanje, a da JKP „Energetika“ postane jedan održiv sistem koji neće praviti gubitke kao što je to sada slučaj. Uz pomoć sredstava KfW banke, u iznosu od 1,7 miliona evra, čija se implementacija očekuje od septembra ove godine, opština planira da izvrši rekonstrukciju toplovodne mreže i podstanica i rekonstruiše postojeća postrojenja. Cilj je da do kraja 2015. godine svako domaćinstvo na teritoriji opštine Trstenik dobije mogućnost da se priključi na novi sistem grejanja.

Opštinsko Veće je pokrenulo rešavanje još jednog važnog pitanja, a to je problem vodosnabdevanja. Plan je da do kraja 2015. godine opština ima trajno rešen ovaj problem, ali da stanovnici opštine već ove godine osete poboljšanje u vodosnabdevanju. Kao prve mere, nakon analiza i merenja, slede čišćenje jezera, da bi se povećala propusna moć postojećih, a zatim izgradnja novog infiltracionog jezera koje će povećati kapacitet vode za 20-30%. Vodovodna mreža rekonstruisaće se sredstvima KfW banke, u iznosu od 3 miliona evra, i radovi počinju u septembru-oktobru ove godine.

Poljoprivreda i privreda važne su strateške grane razvoja opštine, pa se ozbiljno pristupilo razvoju i jedne i druge grane. Jedan deo sredstava iz Programa biće utrošen kroz kratkoročna i dugoročna kreditna sredstva gde će opština, preduzetnici i poljoprivrednici finansirati iznose kamata koje oni budu dogovorili sa poslovnim bankama. Programom je predviđeno i unapređenje biljne proizvodnje i jačanje zadrugarstva u selima. Za sredstva iz Programa mogu da konkurišu sva registrovana poljoprivredna gazdinstva i svi privrednici, bez obzira kojom delatnošću se bave.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.