četvrtak, 28. oktobar 2021.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
6°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

Nebojša Raičević osvaja Bahrein

Nebojša Raičević osvaja Bahrein

Košarkaški trener Nebojša Raičević karijeru nastavlja u Bahreinu. Bivši strateg Napretka i mlade reprezentacije Irana u narednih godinu dana radiće u najboljem klubu ove azijske zemlje, Al Muharaku.

Nebojša Raičević je ove godine dobio nekoliko inostranih ponuda. U opciji je bio Banvit u Turskoj, reprezentacija Bahreina i najbolji klub te zemlje, Al Muharak. Izbor je pao na ovo poslednje, a popularni Rajko daje konkretan odgovor na pitanje zbog čega je odlučio da preuzme klub čiji je pokrovitelj Kralj Bahreina.

– Stvarno tu ponudu nisam mogao da odbijem, čovek mora da misli o svojoj porodici i egzistenciji. Zemlja je divna. To je ostrvska zemlja u Golfskom zalivu. Al Muharak je najstariji klub, koji želi da osvaja titule. Ja sam nasledio američkog trenera, a u timu imamo jednog igrača iz SAD-a, centra, 211 cm. U njihovoj ligi igra 12 klubova, uz to igra se i Golfski kup, nalik na Jadransku ligu i Kup Kralja.

Bahrein ima milion i 200 hiljada stanovnika, od toga polovina su stranci. Veoma je liberalna zemlja, za razliku od Irana, gde je Raičević sa uspehom radio pre pet godina. Zapravo, preporuka za bogate šeike i jeste bilo osvajanje zapadnoazijskog i azijskog prvenstva sa juniorskom reprezentacijom te zemlje.

– Mnogo znači kad u CV-ju imate da ste osvajač Azijskog prvenstva. Radio sam i u juniorskoj reprezentaciji naše zemlje, imam medalje sa olimpijade mladih, zlato sa Svetskog prvenstva.

Nebojša Raičević je u tri mandata bio trener Napretka, a pre 15 godina je osnovao Omladinski košarkaški klub „Kruševac“ u kome su ponikli današnji juniorski i kadetski reprezentativci naše zemlje Milenko Veljković, Đorđe Simeunović, Ognjen Jaramaz, Ivan Bojanić i Srećko Gašić.

– OKK „Kruševac“ nastavlja da radi sa svim svojim trenerima i selekcijama. Imamo dosta perspektivnih mladih igrača. Biću u stalnom kontaktu sa njima. Smatram da sve ide u dobrom pravcu i nadam se dobroj saradnji sa Napretkom, za dobrobit kruševačke košarke.

Put Bahreina sa Raičevićem odlazi i jedan trener iz Beograda koji će raditi sa mlađim selekcijama tog kluba, a ukoliko se ukaže šansa, stručni štab Al Muharaka mogao bi da pojača još jedan Kruševljanin. Mada, azijati se češće odlučuju da pomoćnike delegiraju iz svojih redova, kako bi mogli nešto da nauče. U konkretnom slučaju, imaće i od koga.

Dejan MILOJEVIĆ

Povezano