utorak, 16. april 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Održan 11. Poljoprivredni sajam u Kruševcu

Održan 11. Poljoprivredni sajam u Kruševcu

Jedanaesti Poljoprivredni sajam, u sklopu kojeg je organizovana i 18. Regionalna stočarska izložba, u Kruševcu, svečano je otvorio državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Velimir Stanojević, koji je ovom prilikom istakao da je obnova stočnog fonda i uvođenje visoko kvalitetnih grla jedan od prioriteta Ministarstva.

– Osim najpoznatijeg, nacionalnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, Ministarstvo poljoprivrede podržava i regionalne, od kojih je kruševački jedan od najznačajnijih. Vaši poljoprivrednici, pre svega stočari se u velikom broju pojavljuju na Novosadskom sajmu i osvajaju vredne nagrade, što govori o tome da se ovoj grani posvećuje dužna pažnja – rekao je držvni sekretar.

U ime domaćina, prisutne je pozdravila gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, naglasivši da Sajam predstavlja ono najbolje i da je rezultat celogodišnjeg rada vrednih i predanih ljudi:

– Grad Kruševac izdvaja znatna sredstva za pomoć registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima po Programu podrške, kroz kredite u svim oblastima. Daju se subvencije za nabavku poljoprivredne opreme i mehanizacije i podizanje zasada pod voćem, premije osiguranja useva, plodova,višegodišnjih zasada, veštačko osemenjavanje krava…U saradnji sa Ministarstvom realizuju se istraživačko – razvojni projekti i aktivnosti koji će uticati na poboljšanje kvaliteta seoskog života i sveukupni razvoj sela.

Učestvovalo je preko 100 izlagača sa teritorije Rasinskog upravnog okruga u oblasti proizvodnje stočne hrane, sredstava za prihranu, zaštitu bilja, semenske robe, baštenske opreme, alata, poljoprivredne mehanizacije, opreme, kao i osiguravajuće kuće i banke. Predstavljene su opštine u regionu, udruženja iz oblasti agrara, škole, ustanove, zadruge, poljoprivredna gazdinstva iz Kruševca, Brusa, Trstenika, Rekovca, Aleksandrovca…

Za šampionsko grlo Sajma proglašena je krava vlasnika Vladice Brkića iz Velikog Šiljegovca.

2

Nadležni su uložili  veliki trud kako bi manifestacija protekla u najboljem redu i kako bi se grad Kruševac i ovog puta predstavio kao odličan domaćin. Veliko interesovanje zabeleženo je, kako u sajamskom delu, gde su se predstavila brojna Udruženja, mesne zajednice, preduzeća i ustanove, tako i u stočarskom izložbenom delu.

Prilikom otvaranja, kome su prisustvovali i čelnici lokalne samouprave, javnog, političkog i društvenog života, izveden je prigodan kulturno-umetnički program.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.