petak, 31. mart 2023.

Kruševac
petak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 44%
Brzina vetra: 1 m/s Z
 

Pokazna vežba postupanja u slučaju zemljotresa „Prirodna katastrofa“

Pokazna vežba postupanja u slučaju zemljotresa „Prirodna katastrofa“

Odeljenje za poslove odbrane i vanrednih situacija Gradske uprave Kruševac organizovalo je pokaznu vežbu „Prirodna katastrofa“. 

Simulacija zemljotresa izvedena je u Osnovnoj školi Brana Pavlović, na teritoriji Mesne zajednice Konjuh i u Osnovnoj školi Vasa Pelagić u Mesnoj zajednici Padež.

Nakon oglašavanja opsanosti od prirodne nepogode, zvučnim signalom sa Doma kulture u Konjuhu, djaci, nastavnici i drugo školsko osoblje krenuli su u evakuaciju. Vežba je podrazumevala simulaciju zemljotresa i svi su se povinovali zahtevima situacije u realnoj opasnosti. Učenici su napustili objekat u redu i bez panike. Prihvatili su ih pripadnici Komunalne milicije i Crvenog krsta, da bi im pružili hitnu medicinsku pomoć. Vozilo Službe Hitne pomoći odvezla je navodne povredjene učesnike u simulaciji. Nakon završetka vežbe komandant Štaba za vanredne situacije gradonačelnica Jasmina Palurović pozdravila je učesnike.

Pored učenika i meštana u pokaznoj vežbi Civilne zaštite učestvovali su pripadnici Komunalne milicije, Odeljenja za poslove odbrane od poplava i vanredne situacije, Crvenog krsta, Doma zdravlja i Hitne medicinske pomoći. Vežbi je prisustvovala gradonačelnica Jasmina Palurović, koja je i komandant Štaba za vanredne situacije sa saradnicima, komandant vatrogasno-spasilačke brigade Vladica Stanković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Aleksandar Lazarević, lekari Hitne pomoći i aktivisti Crvenog krsta. Vežbi su prisustvovali i predstavnici Vojske i Policije kao i meštani sela Konjuh.


Pokazna vežba postupanja u slučaju zenljotresa održana je i u Osnovnoj školi Vasa Pelagić u Padežu. Komandir jedinice Civilne zaštite Grada Kruševca Vladimir Lukić ocenio je da je pokazna vežba bila više nego vrlo dobra.

U pokaznoj vežbi prva je reagovala, a tako bi bilo i u slučaju pravog zemljotresa na ovom području  poverenica Civilne zaštite i sekretarka Mesne zajednice Padež Tamara Petronijević.

Predsednik Mesne zajednice Padež Nemanja Jakovljević ocenio je da je vežba održana u dobrom trenutku i na pravom mestu.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.