subota, 25. jun 2022.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
20°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 73%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

Svečana akademija Centra Ministarstva odbrane Kruševac

Svečana akademija Centra Ministarstva odbrane Kruševac

Kako i dolikuje, predajom raporta i himnom Srbije, otvorena je svečana akademija Centra odbrane za lokalnu samoupravu Kruševac, priređena u Kruševačkom pozorištu. U kulturno – umetničkom delu nastupili su crkveni hor Lazarica, i istoimeni folkorni ansambl iz Kruševca.

Domaćin svečanosti, načelnik Centra u Kruševcu, potpukovnik Mane Narandžić, je nakon raporta načelniku Uprave za obaveze odbrane pukovniku Draganu Kotarliću, uz dobrodošlicu, pozdravio skup.

Skup je blagoslovio episkop kruševački, gospodin David.

U ime Grada, prsutnima se obratila gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, ističući da Akademija predstavlja primer uspešne saradnje svih relevatnih činilaca.

Zaslužnim organizacijama i pojedincima,vojne povelje sa znakom Ministarstva odbrane, uručio je, potpukovnik Narandžić. Svečanoj akademiji prisustvovao je i načelnik Rasinskog okruga Branislav Vesić, predsdnik Skupštine Grada Živojin Miloradović, zatim, visoki zvaničnici iz svih opština našeg okruga, kao i brojni predstavnici i čelnici političkog, javnog i društvenog života Grada. U kulturno – umetničkom delu nastupili su crkveni hor Lazarica, i istoimeni folkorni ansambl iz Kruševca.

Povezano