petak, 10. jul 2020.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
20°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vetra: 0 m/s JI
 

Izložba Marine Pavlović Petrov i Kristine Čepkenović Karlsen

Izložba Marine Pavlović Petrov i Kristine Čepkenović Karlsen

U Umetničkoj galeriji u Kruševcu  otvarena je izložba skulptura i crteža, Kruševljanke Marine Pavlović Petrov i grafika i kolaža, umetnice iz Norveške – Kristine Čepkenović Karlsen. Izložba će za posetioce biti otvorena do 30. jula.

U izložbenom prostoru Umetničke galerije predstavcljene su različite umetničke i životne priče, kopje povezuje višegodišnje priajteljstvo. Eksponati predstavljaju njihove unutrašnje svetove. U skulpturama Marina Petrović Pavlov propituje suprotnosti koje proizilaze iz  hladnog mermera i topline predimenzioniranih delova tela, iz biljnog i životinjskog sveta.

Kristina Čepkenović Karlsen u svoje grafike i kolaže prenela je sećanje i lične doživljaje nakon preseljenja u Norvešku ali i uključuje i naučna istraživanje o odnosu mozga i procesa pamćenja i lični umetnički izraz zasnovan na iskustvu i praksi između nauke i umetnosti.

Kruševljanka Marina Pavlović Petrov diplomirala je  vajarskom odseku  Fakulteta likovnih umetnosti u Prištini gde je završila i postdiplomske studije, od 2010. izlaže samostalno.

Kristina čapkenović Karlsen magistrirala je na fakultnetu likovnih umetnosti u Prištini. Izlagala je samostalno u Srbiji i Norveškoj gde povremeno radi i kao predavač u umetničkim školama. Izložba ove dve umetnice u  Umetničkoj galeriji otvorena je do 30. jula.

Povezano