utorak, 30. novembar 2021.

Kruševac
utorak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
5°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 48%
Brzina vetra: 6 m/s Z
 

U Crvenom krstu akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Udruženja „Majka Jevrosima“ Foruma žena SPS-a

U Crvenom krstu akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Udruženja „Majka Jevrosima“ Foruma žena SPS-a

U prostorijama kruševačkog Crvenog krsta održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom „Njihov osmeh nema cenu“ koju je organizovalo Humanitarno udruženje „Majka Jevrosima“ Foruma žena SPS-a u saradnji sa Crvenim krstom.

U današnjoj akciji prikupljeno je 37 jedinica tečnosti koja život znači.

Ko je želeo i mogao danas da bude human odazvao se akciji dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom „Njihov osmeh nema cenu“ koju je u saradnji sa Crvenim krstom organizovalo Humanitsrno udruženje Foruma žena „Majka Jevrosima“. Predsednica Udruženja, Jelena Đorđević ističe da je ovo prva ovogodišnja akcija, ali peta od početka KOVID pandemije.

Udruženje „Majka Jevrosima“ može da se pohvali jakomn mrežom davalaca, a 13-ta godimna kontinuiteta  govori o važnosti humanitarnog rada.

Rad Crvenog krsta se temelji na volenterizmu , a davalaštvo je vid dobrovoljnosti ističe sekretar Crvenog krsta Kruševac, Emina Todorović.

U evidenciji Crvenog krsta Kruševac je 150 volontera, od kojih je 40 redovno aktivno na svim akcijama. Za njih organizuju redovne obuke iz raznih  oblasti. Pored narodne kuhinje i akcija dobrovoljnog davanja krvi, realizuju i obilazak i pomoć starim licima , a od početka KOVID pandemije i pomoć zdravstvenom sistemu.

Povezano