ponedeljak, 29. maj 2023.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
14°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 1 m/s ZJZ
 

Kruševljanka Bojana Kostka – jedna od najuspešnijih poslovnih žena Srbije

Kruševljanka Bojana Kostka – jedna od najuspešnijih poslovnih žena Srbije

Pošta Srbije proglasila je juče, u Palati Srbije, pobednice prvog nacionalnog konkursa „100 uspešnih poslovnih žena“, pod sloganom „najbolje tek dolazi“, kojom se pridružila inicijativi i planovima Vlade Srbije za podršku ženskom preduzetništvu i unapredjenju položaja žena na tržištu rada.

Konkurs je trajao od 8. marta do 8. aprila, a kriterijumi za ocenjivanje su pored ostalog bili nagrade u oblasti poslovanja ili stvaralaštva, društveno-odgovorne aktivnosti i uspešnost prezentovanih poslovnih aktivnosti ili poslovne ideje.

Komisiji, kojom je predsedavala ministarka trgovine, usluga i telekomunikacija Tatjana Matić, a u kojoj su bile predstavnica Inteze Sanpaolo Draginja Djurić, i predsednica Izvršnog odbora Dunav osiguranja Ivana Soković, stiglo je više stotina prijava iz cele zemlje.

Jedna od najuspešnijih poslovnih žena Srbije jeste bas nasa Kruševljanka, Bojana Kostka, koja je juče, u Palati Srbije, dobila i zvanično priznanje, te je proglasšena za jednu od  najuspešnijih poslovnih zena Srbije,  koje su preduzetnice, osnivači ili zakonski zastupnici  preduzeća sa teritorije Srbije, i koje su svojim radom doprinele privrednom razvoju kako svoje lokalne zajednice, tako i čitave zemlje.

Ova avangardna umetnica je godinama unazad poznata širom sveta po svojim patentima i dostignucima, prvenstveno kao osnivač jednog potpuno novog pravca u umetničkom dizajnu, a zatim i kao vlasnik i dizajner Internacionalnog brenda Kostka Nail System, koji danas uspešno posluje u 14 zemalja Evropske Unije, Sjedinjenim Američkim Državama, Ujednjenom Kraljevstvu i Srbiji.

Bojana je svoju karijeru započela davne 1999. godine za vreme embarga i Nato bombardovanja, otvorivši mali salon u Kruševcu. Ovi teški uslovi nisu je pokolebali, već naprotiv, osnažili su je za dalje izazove koje će joj život doneti. Bojana se rado seća svojih početaka karijere, posmatrajucći ih radije kao izazov nego kao teške okolnosti. Bojana objašnjava da je, usled restrikcija struje i nestašice osnovnih materijala za rad, bila  prinudjena da improvizuje u svom radu, što je imalo jak uticaj na razvoj njene kreativnosti i inovativnosti. HIGHLIGHT njene karijere bio je 2006. godine, kada je patentirala svoj prvi dizajn. Do 2011. godine patentirala je jos 17 dizajna i zvanično postala osnivač potpuno novog  pravca u umetničkom dizajnu pod nazivom „Extreme Nail Forms“, koji je danas jako popularan u svetskoj Nail Industriji.

Što je pravac postajao popularniji, tako je raslo i interesovanje za edukacije o istom, te je Bojana počela da putuje svetom edukujući mlade umetnike. 2013. godine Bojana osvaja titulu „Najbolji dizaner Srbije“, a tri godine kasnije, titulu najboljeg tehničara na svetu. Bojana je bila na naslovnim stranama mnogih svetskih časopisa, godinama u nazad, organizator velikih internacionalnih takmičenja, glavni sudija na takmičenju za prvaka sveta u Veldenu, mentor mnogih, danas poznatih umetnika širom sveta, a njena dostignuća su priznata od strane World Nail Associacion and EU Nail Associacion, kao i od strane EUIPO (EUROPEAN UNION INTELLECTUAL PROPERTY OFFICE). 2017. godine Bojana je plasirala novi kozmetički brend Kostka Nail System, na teritoriji Evropske unije. Brend je jako brzo doživeo ekspanziju, zbog svojih luksuznih pakovanja i proizvoda za ćije je formulacije zadužena lično Bojana, a koje ćine ove proizvode jedinstvene na tržištu.

Početkom pandemije Covida, Bojana odlučuje da plasira svoj brend i na srpskom trzistu, po znatno nižim cenama, kako bi pomogla kolegama iz ove branše. Za nepune dve godine, brend je doživeo neočekivanu ekspanziju u našoj zemlji, a vlasnica brenda i zvanično priznanje od strane naše države i Pošte Srbije, koje joj je juče dodeljeno u Palati Srbije.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.