četvrtak, 19. maj 2022.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 36%
Brzina vetra: 1 m/s SSI
 

Treća Međunarodna naučno – stručna konferencija „Darovitost – potreba 21. veka“ održaće se u Kruševcu

Treća Međunarodna naučno – stručna konferencija „Darovitost – potreba 21. veka“ održaće se u Kruševcu

U kabinetu gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, održan je sastanak sa predsednicom MENS-e Srbije, Aleksandrom Borović, na kome je dogovoreno da u našem gradu bude održana Treća međunarodna naučno – stručna konferencija.

U Kruševcu će od 3. do 5. oktobra bito održana Treća međunarodna konferencija „Darovitost – potreba 21. veka“. Cilj ovogodišnje naučno stručne konferencije je razmatranje teorijskih saznanja o darovitosti, kreativnosti, inovativnosti i talentima i njihovoj praktičnoj primeni u radu sa darovitima. Na sastanku u kabinetu gradonačelnice Jasmine Palurović precizirana je dalja saradnja grada Kruševca i MENSE Srbije.

MENSA Srbije je organizacija koja okuplja osobe sa visokim koeficientom inteligencije sa idejom da usmerava korišćenje inteligencije na dobrobit ljudskog društva. Sa tim u vezi opredelili smo se da organizujemo stručne skupove na temu Darovitosti, sa tim smo počeli pre dve godine, prve dve konferencije održane su u Beogradu i Novom Sadu a za Kruševac smo se opredelili zato što smo žlelei da stručnjaci, prosvetni radnici i zainteresovana javnost iz Centralne i Južne Srbije ima priliku da sazna više o ovoj temi, navela je predsednica MENS-e Srbije Aleksandra Borović.

Drafgo nam je da su aktivnosti loklane MENSE urodile polodom i da MENSA Srbije ponovo dolazi u Kruševac, istakoa je član MENSE, Zoran Tomić.

Na Trećoj međunarodnok konferenciji, koja će biti održana u Kruševcu, osim značajnih tema koje se tiču identifikacije, obrazovanja, potreba i specifičnosti darovitih, posebna pažnja biće posvećena potrebama sadašnjeg vremena i budućnosti.

Povezano