četvrtak, 18. oktobar 2018.

Kruševac

18. okt.
Bez padavina.
Bez padavina.
16°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 62%
Brzina vetra: 2 m/s IJI
 

U krugu Opšte bolnice Kruševac: Predstavljena i uručena sanitetska i terenska vozila namenjena bolnicama i domovima zdravlja Srbije

U krugu Opšte bolnice Kruševac: Predstavljena i uručena sanitetska i terenska vozila namenjena bolnicama i domovima zdravlja Srbije

U krugu Opšte bolnice u Kruševcu danas su predstvaljena i korisnicima uručena sanitetska i terenska vozila namenjena bolnicama i Domovima zdravlja Srbije. Sredstva za nabavku vozila obezbeđena su iz OPORTUNITETA, odnosno odlaganja krivičnih gonjenja, a na osnovu Javnog konkursa Ministrstva pravde.

Na  konkurs se  javilo  oko 700 zaiteresovanih , a od ukupno prikupljenih 350 miliona dinara , najveći deo , odnosno oko 120 miliona namenjen je zdravstvu, a ostali ustanovama od javnog interesa, izjavila je ministraka pravde Nela Kuburović.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zahvalio se ministarstvu pravde na sredstvima odvojenim za zdravstvo, a danas se bolnicima i Domovima zdravlja Srbije uručuje 15 pokretnih bolnica, 2 terenska vozila i dva najsavremenija saniteta sa inkubatorima za prevoz prevremeno rođenih beba.

Za Opštu bolnicu Kruševac donacija sanitetskog vozila je od izuzetnog značaja, obzirom da se mesečno za prevoz pacijenata pređe 21 hiljada kilometara, naglasila je direktorka kruševačke bolnice doktorka Vesna Stević Gajić zahvalivši se na doniranom sanitetu.

 

Povezano