subota, 25. jun 2022.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
23°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 53%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

Osnovni sud u Kruševcu – najbolji sud u Srbiji opšte nadležnosti koji postupa u prvom stepenu

Osnovni sud u Kruševcu – najbolji sud u Srbiji opšte nadležnosti koji postupa u prvom stepenu

Osnovni sud u Kruševcu nedavno je proglašen za najbolji sud u Srbiji opšte nadležnosti koji postupa u prvom stepenu. Kruševački Osnovni sud označen je kao apsolutni pobednik koji je dobio nagradu i dva priznanja. 

Odlukom Komisije Vrhovnog kasacionog suda, Osnovni sud u Kruševcu nedavno je proglašen za najbolji sud u Srbiji opšte nadležnosti koji postupa u prvom stepenu. Kao apsolutni pobednik, Osnovni sud u Kruševcu je dobio nagradu i dva priznanja. Nagradu u kategoriji „Povećanja broja rešenih starih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine“ i Priznanja za doprinos unapređenju efikasnosti i kvalitata sudskog sistema i za inovacije koje doprinose poboljšanju rada suda. Iztičući predanost poslu svojih kolega, predsednik Osnovnog suda u Kruševcu, sudija Slobodan Ivanović kaže da je ponosan što je prepoznat rad i postignuće ove institucije.

Za sve ono što je ostvareno u radu, Osnovni sud u Kruševcu dobio je i materijalnu satisfakciju, a predsednik, sudija Ivanović je sa saradnicima izabrao nagradu koja će doprineti još efikasnijem radu i koja će biti korišena od strane celog suda i za dobrobit suda.

Tokom vanrednog stanja u kruševačkom Osnovnom sudu suđenja su se odvijala samo u hitnim predmetima: u krivičnom postupku, pritvorskim predmetima i građanskom postupku po privremenim merama. U krivičnom postupku suđenja su se održavala u postupcima koji su vođeni zbog dela Nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Po okončanju vanrednog stanja Osnovni sud u Kruševcu počeo je da  zakazuje suđenja i da funkcioniše normalno. Predsednik, sudija Ivanović napominje da se rad suda odvija uz poštovanje propisanih naredbi i upitstava. Unutar suda neophodno je držati tzv socijalnu distancu, a ulaz u zgradu moguć je samo uz korišćenje zaštitnih maski i rukavica.

Povezano