utorak, 27. februar 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Ministar Gašić prisustvovao promociji policijske profesije i Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Vinči

Ministar Gašić prisustvovao promociji policijske profesije i Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Vinči

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je u Osnovnoj školi  „Nikola Tesla“ u Vinči prisustvovao promociji policijske profesije i Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“, kao i pokaznoj vežbi i prikazu rada organizacionih jedinica ovog ministarstva. 

Đacima i roditeljima u Vinči obratio se državni sekretar MUP-a Željko Brkić, koji je predstavio policijski poziv i pozvao osmake da od 1. septembra sednu u školske klupe Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, koja će, zahvaljujući ministru Gašiću, otvoriti ponovo svoja vrata nakon 15 godina.

„Kada govorim o Srednjoj školi unutrašnjih poslova prilično sam i emotivan i ličan, jer sam je i ja završio i mogu da vam kažem da to nije obična škola. Ona je kolevka srpske policije, koja je odškolovala 38 generacija dobrih i hrabrih policajaca, specijalaca, žandarma. U nju smo dolazili kao deca, a iz nje smo odlazili kao ljudi. Pored policijskih znanja i veština, u njoj smo stekli nezaboravna iskustva i što je još važnije, prijatelje za ceo život“, rekao je Brkić i prisetio se prve lekcije na početku školovanja iz koje je shvatio zašto je profesija policajca posebna.

„Posao policajca je najlepši i najplemenitiji na svetu, jer ne postoji veća nagrada od reči zahvalnosti koje izgovara neko koga ste zaštitili, kome ste pomogli i koga ste spasili. Policajac poštenim građanima uliva sigurnost, da je tu neko ko će u svakom trenutku da ih zaštiti, a kriminalcima strah da je tu neko ko će da ih u njihovim zlim i lošim namerama spreči“, naglasio je državni sekretar Brkić.

Uz prisećanje na dane provedene u Srednjoj školi unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, Brkić je još jednom pozvao devojčice i dečake da ostvare svoje snove ukoliko žele da postanu policajci i ispišu nove stranice u istoriji ove policijske škole.

Prisutnima se obratio i direktor OŠ „Nikola Tesla“ Dragoljub Gačić koji je izrazio očekivanje da će i iz ove škole biti učenika koji će dalje školovanje nastaviti u plavoj uniformi i pridužiti se časnom policijskom pozivu.
„Siguran sam da će već iz ove generacije neko od vas poželeti da se bavi ovim časnim poslom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i da će postati koleginica i kolega ovih divnih ljudi koje smo u prethodnom periodu upoznali“, rekao je Gačić.

Manifestacija kojoj je prisustvovalo više od 2.300 učenika iz beogradskih škola bila je prilika da se druže sa policijskim službenicima i kroz pokazne vežbe bliže upoznaju sa radom, obučenošću i veštinama pripadnika Interventne jedinice 92, Žandarmerije, PJP Policijske brigade, Helikopterske jedinice, polaznicima Centra za policijsku obuku, kao i savremenom opremom i naoružanjem policije kroz taktično-tehnički zbor.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.